over ons

                             Wie is Catering Di Door

Doortje Brouwer is de eigenaar van het bedrijf.
.
.

Zij heeft besloten om het gedachten goed,
en werkwijze van het partner Giovanni Grillo voort te zetten.


In mei 2015 overleed Giovanni, hij was een man met passie en maakte 
veel vrienden op zijn geliefde eiland Texel.
In 2009 leerde hij van een echte Texelse schapenboer, Piet Bakker, 
het kaasmaken. Gio gaf er een Italiaanse draai aan en zo werd 
Formago Di Gio geboren. Kaas met oregano en chili, rucola en peper. 

Giovanni ging er de Texelse markt mee op en er bleek interesse voor zijn kaas. 
Daarbij ging hij Italiaanse delicatessen verkopen, 
die hij veel zelf importeerde of maakte.
Als chef kok kookte hij bij mensen thuis, en vandaar dat het bedrijf uit eindelijk 
Cateing Di Gio is gaan heten. 
Het koken bij mensen thuis was nieuw op het eiland en werd geliefd, 
vooral door mond op mond reclame kwamen de opdrachten binnen. 
Dat het zo succesvol werd was vooral ook door Gio zijn charme, goed lachs, 
vol nieuwe ideeën en veel passie voor wat hij deed.

Giovanni leerde Doortje kennen, ze werden verliefd en Doortje werd steeds meer betrokken in het bedrijf. In 2014 werden zij met hard werken de overall winnaar van Texel Culinair, de droom van Gio kwam uit. 







Het was ook de wens van Giovanni dat wat hij had opgebouwd verder zou gaan, en hij vond het heel fijn te weten dat Doortje door ging als Catering Di Door. 


Doortje heeft het altijd een uitdaging gevonden om de wensen van 
gasten of patiënten te ontdekken en zo goed mogelijk uit te voeren 
als dokters assistente, beddenverkoper, hulpverlener in het buitenland of 
horeca medewerker, zij gaat voor oprechtheid en kwaliteit.

Koken is voor haar geen straf, ze doet het graag, 
en door Giovanni kreeg zij de Italiaanse keuken in de vingers. 

Het kaas maken was totaal iets nieuws, ook deze passie kwam in Doortje haar hart.
Helaas is het kaas maken nu niet meer deel van het bedrijf, er moesten keuzes gemaakt worden,
het koste te veel energie om het kaas maken en de verzorging in haar eentje te volbrengen
Wel is de unieke Texelse schapenkaas van de Waddel deel van het assortiment op de kraam.

Het verkopen van de kaas vind zij een uitdaging, 
nadat de bezoekers de kaas proeven wordt  90% van de mensen klant, 
de kaas is zo uniek dat de kaas liefhebber er dan ook zeker van kan genieten.
Het vinden van unieke uitgesproken smaken is waar Doortje voor staat. 
De mening van de klant zorgt ervoor of een bepaald soort kaas vaker op de kraam ligt.

Als geboren Texelse ging zij als 17 jarige naar de vaste wal, en woonde zij vele jaren in Amsterdam.
Daarna vertrok zij naar Israël en deed daar enkele jaren vrijwilligerswerk met dakloze vrouwen.
Hierna kwam zij terug op Texel en leerde zij Giovanni kennen samen gingen zij in De Cocksdorp wonen, met paarden en kippen en begon daar voor hen beide een nieuw en rustiger leven.
Het missen van Giovanni is voor haar en de eiland bewoners een groot verlies.
Je blijft in ons hart Gio !!!!



























..